maandag 3 juli 2017

Dekentje op de pennen


Als echte breitante zorg ik ervoor dat ik meestal iets op de pennen heb. Al diverse keren zag ik op Pinterest dit mooie dekentje (grand foulard in de volksmond) voorbijkomen met afbeeldingen van de levensboom. Daartussen een veld met bloemen. Het is een project voor gevorderden.
Natuurlijk is het het mooist om zoiets van echte wol te maken, maar dat wordt prijzig en ik wist niet of ik het patroon zou begrijpen. Dikke katoen was ook prima geschikt geweest.
Voor een deken van 122 x 148 cm kocht ik 9 bollen van 100 gr acryl bij Zeeman. Breinaalden nr 5 erbij = een tientje in totaal.
Het patroon is in het Engels en je kunt het gratis downloaden van de Amerikaanse site thelionbrand. Daar had ik jaren geleden al een account aangemaakt, want dat is de voorwaarde.Inmiddels ben ik klaar met de onderste bomenrand. Het is veel tellen dus niet iets om bij te multitasken. De buitenrand vind ik drakerig en veel te druk, zodat ik daar nog iets anders voor moet verzinnen. De pennen gaan in de vakantiekoffer, dus het streven om hem in de herfst bankklaar te hebben, moet lukken.

 

 

Geen opmerkingen: