woensdag 24 januari 2018

HangplantenWat zijn ze leuk; die macramé-plantenhangers: de seventies in een nieuw jasje. En helemaal passend in de bohemian lifestyle.
Je kunt ze maken van Zpagettigaren of dik jute. Maar met dik materiaal wordt het grof en dat vind ik niet mooi. Daarom zocht ik in mijn wolkratten naar geschikt garen. Maar wat de goede dikte had, was rood of had een andere onbestemde kleur. Dan maar een dun soort ecru acryl gepakt waar ik eerst met haaknaald 3,5 acht lange koorden van haakte. Toen had het de goede dikte (1,5 mm) om mee te knopen. Even wat geduldwerk, want elk koord telt zo'n 1000 lossen.Het aardewerken potje en de houten ring heb ik van de Kringloper, waar ze dit soort gordijnringen in bosjes verkopen. Verder zitten er vier kralen in verwerkt. De tutorial voor deze hanger staat op YouTube. 
Het enige probleem is nu waar je je plant gaat hangen. Niet iedereen wil/mag een haak in het plafond schroeven. Ik zie dat sommige mensen een kledingrek hebben staan, waar een hele rij planten op diverse hoogtes op hangen als een groen gordijn. Ook een tof idee als room divider. Een ander leuk idee komt van Pinterest: een koperen buisje tussen twee keukenkastjes. Daar kunnen er wel vijf aan hangen!


Geen opmerkingen: