zaterdag 21 april 2018

Een kleurenplanAls je een kamer nieuw gaat inrichten moet je eerst nadenken over een kleurstelling.
Mijn zoektocht naar kleuren voor onze nieuwe slaapkamer begint bij het kleurengamma van ... dat zeg ik: Gamma. Ik hang gerust een uur bij de wand met gekleurde papierstrookjes. En wat daar zo handig van is: al deze kleuren kunnen ze mengen, of dat nu in verf van Gamma zelf is, of van Histor of Flexa. Kijk gewoon wat er in de aanbieding is, meestal heeft een van deze merken 30 of 40 % korting. En is dat net de lakverf terwijl je muurverf nodig hebt, dan heb je grote kans dat Karwei - van hetzelfde bouwmarktconcern - juist die in de aanbieding heeft. Eén tip: als je een kleur bij Karwei laat mengen, koop dan ook daar bij als je tekort komt. In dezelfde winkel garanderen ze dezelfde kleur, maar tussen Gamma en Karwei kan de mengmachine 5% afwijken. 
Voor de wanden kies ik het beige-achtige Havermout en voor 1 contrastwand Nougat; een redelijk donkere bruin. De plinten en kozijnen wil ik in Kalebas. Drie kleuren schilderwerk is het maximum voor een kamer, heb ik me ooit laten vertellen.


Man laat er berekeningen op los en klaar voor export staan nu 7,5 liter latex, 1 liter houtlak en 10 liter voorstrijk. Dat is voorlopig genoeg. Een wand in contrastkleur voorkomt steriliteit en saaiheid. Man zegt dat een contrastkleur niet strak in de hoeken met acrylaatkit aan te brengen is, omdat afplakken met Tesakrep daar geen optie is.

Volgens mij moet het met een ronde kwast uit de hand wel lukken of anders met een handig apparaatje waar ik reclame voor zie: de Linomat. Een roller met aan de zijkant een afdekplaatje, zodat je die tegen een zijwand of het plafond kan houden en zo een rechte lijn kan schilderen. Heeft iemand hier ervaring mee?Geen opmerkingen: