maandag 2 december 2019

Kraamcadeautje

De meeste neven en nichten hebben al een 'klaar' gezin, maar zo af en toe wordt er in mans familie nog een kind geboren. Sinds enkele jaren stuur ik dan een kraamcadeautje. De laatste keren waren dat bijtringen met een gehaakt dier eraan en een belletje erin. Maar deze tante wilde eens wat anders. Regelmatig zie ik op Pinterest knuffels voorbijkomen die gemaakt zijn van oude dekens. En daar hadden we nog twee van op zolder. 


De olifant stal mijn hart en leek me niet te moeilijk. Ik keek goed naar bovenstaande foto van de gele olifantjes en tekende op patroonpapier een soortgelijk beest. Dat knipte ik twee keer - 1 keer gewoon, 1 keer in spiegelbeeld - uit de deels roze deken. Met de festonsteek (kijk op YouTube hoe die moet) en lichtroze wol naaide ik de delen aan elkaar, ze intussen opvullend. Een staartje van lossen en halve vasten naaide ik vast op het achterlijf.


Dan nog de oren - Indische, Afrikaanse? - eraan genaaid en aan beide kanten een zwart oog geborduurd. Het fantje is klaar en de zondagochtend is om. Eén probleem: de teckel is ook onweerstaanbaar!

Geen opmerkingen: