donderdag 2 januari 2020

Waardeer het, repareer hetIn de Terre-des-Hommeswinkel waar ik werk, komen af en toe spullen binnen die onverkoopbaar zijn, bijvoorbeeld omdat ze kapot zijn. Ondanks ons devies voor inbreng: alles schoon en heel. Zo zat er laatst een Frans zand-zeep-soda-rekje in een tas, maar van een van de porseleinen bakjes was een stuk af. Ik mocht het mee naar huis nemen en kreeg het advies een reparatie te doen met fimoklei.

Je doet een stukje fimoklei op de plek van het missende stuk en modelleert het zo goed mogelijk naar de originele vorm. Dan zet je je voorwerp een half uur in een oven van 110 graden C. Eventuele oneffenheden schuur je voorzichtig bij. Met nagellak in de juiste kleur breng je de finishing touch aan. De nagellak kan een scheurtje verhullen en geeft de nodige glans aan het doffe stukje klei.


 

Natuurlijk moeten de potten uiteindelijk in het rekje hangen, maar hier alvast het resultaat. Straks een takje van het een of ander erover en het valt niet op dat een van de potten kapot was. Hoe leuk is dat, zelf een porseleinreparatie doen!

Geen opmerkingen: