maandag 29 juni 2020

Project sprei


Het is zo fijn om iets op de pennen te hebben. 
Voor een verloren kwartiertje maar ook als bijrijder tijdens ellenlange autoritten (op rechte snelwegstukken, anders word ik toch wagenziek!)
Voor onze nieuwe zolderkamer vond ik een patroon van een sprei op Ravelryde reversible elongated diamond blanket. Omdat die op een bed van 80 x 190 cm moet komen, paste ik de maten aan en bestelde 27 bollen katoen (Drops Paris) in de kleur amethist bij breiwebshop.nl. Die past mooi bij het plafonnetje dat we in Heart wood van Flexa schilderden.


Ik zette de steken op een rondbreinaald, want voor 201 steken is een gewone pen te kort. Het leuke van dit patroon is dat de sprei aan beide kanten mooi is en dus geen voor- of achterkant heeft. (Dat wil zeggen: als je netjes kunt afhechten...) 
Ook vind ik het fijn dat de eerste en laatste steek gelijk netjes zijn. Je hoeft dus niet op het eind nog een rand te fabriceren. 

Heel veel naaldengetik, lichte schouderklachten en negen weken verder is de sprei af.


Nu nog een ander bed. Dit is nog mijn bedje van toen ik 40 jaar geleden op kamers woonde... Maar in die smalle maat een leuk bed vinden is een project op zich. Geen opmerkingen: