zaterdag 6 november 2021

Halen en brengen

Er moest in Frankrijk weer naar de stort gereden, want man is begonnen met het slopen van keukenkastjes voor de aanleg van water naar de bovenverdieping toe. (Dat was een tegenvallende klus; op een gegeven moment was het buiten nat en binnen ook, want er ontstonden lekkages. We leerden mooie Franse woorden voor allerhande loodgietermateriaal en uiteindelijk kwam alles goed.)

Nadat we de keukendeurtjes, het puin, papier en glaswerk in de daarvoor bestemde bakken hadden gegooid, wierp ik nog een blik in de container met 'meubles'. Die was bijna leeg, maar 5 meter diep lagen toch twee interessante dingen die de val hadden doorstaan: een hoge plantentafel en een rond tafeltje met Queen Anne-pootjes. Op de stort staan altijd enorm lange stokken met een haak (beslist voor struiners zoals ik) zodat we de meubeltjes konden optakelen. 


"U heeft geluk", riep de beheerder ietwat spottend, onderwijl zijn schouders ophalend over die Nederlanders die brood zagen in andermans afval.
Helaas was het de laatste dag van ons verblijf, dus ik heb de tafels alleen maar op zolder gezet. Maar twee leuke projectjes wachten voor volgend jaar!

Geen opmerkingen: