maandag 20 december 2021

Kerstmanhoofdjes


Ze zijn zo leuk: die Santa-hoofdjes, ook wel nissen of tomtes genoemd, door de Scandinaviƫrs. Het is een leuk klusje om ze te maken. Wat je nodig hebt zijn een wc-rol, witte en rode wol, houten kralen, wat vulling en een schaar. En bij voorkeur een lijmpistool.
Ik heb niet te dikke rode wol 35 keer om een dvd-hoes geslagen en die aan 1 zijkant opengeknipt. 
 
Je knipt een klein bandje uit de wc-rol (zo'n 1,5 cm) en bind de woldraadjes dubbel eromheen met een lark's head knot. (Weet je niet hoe die gaat, zoek het op op YouTube.) Vervolgens haal je alle draden binnendoor naar boven, doet een beetje vulling in de holte en bind een eindje boven de rol de draden samen. Daarna knip je de draden boven de samenvoegdraad kort, in een pomponvorm af. Je mutsje is af.
Nu nog een baard: draai wat dikkere wol zo'n 40 x om je middel- en wijsvinger heen en bind een draad stevig vast over het midden. Knip de lussen boven en onder hiervan open en je hebt een mooie pomponbaard. Met een lijmpistool plak je de baard op de muts en tot slot de kraal op de baard. Je kabouterhoofd is klaar. 
Zoek een aantal mooie, grote dennenappels en wissel die aan een touw af met de tomtes en andere versiering en je hebt een vrolijke kerstslinger.


Geen opmerkingen: