woensdag 11 september 2024

Tuinvazen

 

Voor mijn verjaardag vorig jaar kreeg ik twee prachtige, gietijzeren tuinvazen. In de ene staat pampasgras, gekregen van vrienden die een stuk afstaken uit hun eigen tuin. Helaas zijn er nog geen pluimen in gekomen.
De andere stond een poosje in Frankrijk, maar de artisjok die erin zat, sloeg niet aan. Maanden geleden deed ik er een agapanthus in, die week in week uit dezelfde ielige spriet bleef, terwijl ik voor ogen had in augustus tegen blauwe bloemkogels aan te kijken. Na enige studie blijkt het normaal dat de Afrikaanse lelie het eerste jaar nog niet bloeit. Dus geduld; van de winter haal ik 'm binnen en hopelijk volgend jaar: spektakel!

Een derde gietijzeren tuinvaas kocht ik onlangs bij de Kringloper. In deze zwarte vaas heb ik drie verschillende bladplanten aangeplant. Niet allemaal vast, vrees ik. Dus we zullen zien wat de winter doorkomt. 
Bij de agapanthus en het siergras heb ik maar wat blauwe druifjes geplant. Zo valt er in het voorjaar al wat te beleven.






vrijdag 6 september 2024

Aan tafel!

Wat was het leuk om in het begin bij het zoeken naar huisraad te ontdekken dat er op Marktplaats gratis dingen aangeboden worden, zoals deze hangoortafel. Typisch geval van: staat al lang op zolder en kinderen hebben geen belangstelling. Verkocht niet op Marktplaats, dus nu maar gratis.

Ik was er heel blij mee, want bij mij is het passen en meten.
Alleen donker eiken sprak me niet aan. Vandaar dat ik hem geschuurd heb en in antraciet gebeitst, waardoor er een soort grijs ontstond.






Het onderstel kreeg een laag Annie Sloan krijtverf in de kleur Country grey. Standaard hangt één oor (wang?) ingeklapt en zo is er ruimte voor vier stoelen. (In de schuur staan twee reservestoeltjes voor als we met z'n zessen eten.)


De Windsorstoelen van een tweedehandswinkel heb ik op dezelfde manier behandeld en deels in de krijtverf gezet. Eén spijl werd roze, als verbinding met de roze servieskast. Het mooie zijden tafelkleed is een vondst van de vrijmarkt. 
Aan tafel! Niemand roept het meer, maar ik doe het graag uit mezelf.