woensdag 9 februari 2022

Feest op de oude hooizolder


Een hoog tafeltje is meestal voor planten. In Frankrijk hebben we geen levende planten, en ook geen gebrek aan zo'n tafeltje. Maar het is zo leuk om weer iets op te knappen; zeker als je het op de vuilstort vindt!
Op dit exemplaar moesten eerst wat hamerklappen gegeven worden om de poten goed in het bovenblad terug te slaan. Ik had een leuk A4-plaatje van Montmartre in oranje, rood en geel. En er was een restje Annie Sloan-krijtverf in de kleur Arles. Die gingen goed samen. Ik schilderde het tafeltje ermee en schuurde na het drogen de poten en bladen op diverse plekken door. Op het bovenblad plakte ik het postertje met mod podge vast en probeerde overal de lucht weg te duwen. (Dat lukte helaas niet 100%.) 


Daarna ging er clear wax en op enkele plekken dark wax over het schilderwerk en zo leek het een door de tand des tijds aangetast tafeltje.
Het kreeg een mooi plekje op onze overloop boven, tussen de trapleuning en de wand. Onder een Franse poster over de sinaasappeloogst, waar ook veel oranje in zit. Vrolijke kleurtjes; feest op de oude hooizolder!

Geen opmerkingen: