woensdag 9 maart 2022

Keukenkleuren

 Nog één groot project staat gepland voor ons Franse huisje: een nieuwe keuken. Allereerst moet daarvoor een muurtje gemetseld worden rondom de houtkachel, die niet heel goed geïsoleerd is. Toen wij hem vorig najaar brandden, vlogen de tegels van de muur. Dus er moet een beschermende stenenrand omheen met vuurvaste specie. Die heeft manlief in februari gemetseld en inmiddels ook gevoegd. Authentiek: alsof hij er al staat vanaf 1865, het bouwjaar van het huis.


De keuken willen we van het Metod-systeem van IKEA, in de grijsgroene Bodarpkleur. Heel vervelend dat IKEA daar geen RAL-kleur bij geeft, want hoe kies je bijpassende verfkleuren en tegels uit? Om dat probleem te ondervangen, kochten we alvast een plint van de keuken. Met een afgezaagd stukje ging ik naar Gamma voor het kiezen van kleuren.

 
Ik kwam uit op nuances van groen: de lichte kwark als muurverf, voor de posten/plinten file en voor de deuren salie. Alles in Flexa creations (die had deze week 40% korting); de muurverf omdat die goed afneembaar is en de laktinten omdat ik mat wilde, en Flexa strak in de lak (nu 50% korting!) geen mat heeft.


De tegels vonden we online bij tegelsinhuis.nl. Voor de vloer kozen we de Vintage miniflor 4 in 1 (45 x 45 cm) en voor de wanden de glanzende Altea handvorm van 10 x10 cm in mintgroen.
De belangrijkste keuzes zijn gemaakt. Al zullen enkele vriendinnen straks denken dat de vintage vloertegels niet schoon zijn, doordat dat 'vieze, sleetse' er bewust in is gemaakt...


                                                                                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Geen opmerkingen: