dinsdag 21 februari 2017

Oisterwijk mag naar de schuurIn ons Franse huisje heeft zo langzamerhand het bestaande meubilair plaatsgemaakt voor dingen van onze keuze. Alleen de tv-kast was nog niet vervangen. Een robuust eikenhouten meubeltje, à la Oisterwijk.
 Al tijden zocht ik op de Franse Marktplaats of er in de buurt een wat eleganter kastje aangeboden werd. Maar alle kastjes die in aanmerking kwamen, stonden natuurlijk minstens 150 kilometer verderop.
 Nu gaan we tijdens een verblijf regelmatig naar de Emmaus bij Nevers, een soort Kringloper. Ze hebben mooi servies, een verrassende linnen- en kantjesafdeling en goed gesorteerde boeken, maar meestal is het aanbod aan meubels teleurstellend.
Dit keer was het dan toch raak voor het gewenste tv-kastje. Niet echt oud (duhh, wel 's een antiek tv-kastje gezien?), maar leuk genoeg om te pimpen.
 
 
Het was nog even spannend of de stereotoren erin zou passen en dat doet-ie, met een speling van amper een centimeter... En het Oisterwijk-kastje? Dat mag dienst doen als zaagtafel. Wordt vervolgd.


 

Geen opmerkingen: