vrijdag 14 juni 2019

In de was zetten ging niet vlekkeloos

Soms doe je iets heel doms. Voor de diy'er is dat een leermoment (en een dag sjacherijn!). Ik was trots op mijn gepimpte secretaire uit de vorige post. Zoals ik schreef: hij moest alleen nog gewaxed worden. Ik heb prima ervaringen met Annie Sloan clear wax, maar de grote pot daarvan stond in Frankrijk. Een klein potje is dan toch weer 7 euro, dus ik dacht: met een korting van Karwei koop ik een klein potje meubelwas van Rust-o-leum. Ook geschikt voor krijtverf.. Ik wreef het volgens de voorschriften in en even werd hij inderdaad donkerder. Toen ik na ruim een uur terugkwam, was het meubel een en al witte vlek. Uitwrijven kon niet meer, want de was was al gedroogd.
Na behandeling met Rust-o-leum meubelwas
Op de zijkant zie je de vlekken nog beter
De secretaire voor de waxbehandeling
Grrr. Ik wilde 3,50 euro besparen maar moet nu weer nieuwe verf kopen om de schade te herstellen... En dan heb ik het nog niet over de vrouwuren die erin gaan. Misschien moet zelfs de 'print' over, want ik weet niet of ik zo mooi langs de tekst kan verven. 
Hoe kan een meubelwas zo waardeloos uitpakken!? Heeft iemand andere ervaringen met dit merk? Zou het over de krijtverf van Rust-o-leum geen vlekken geven?

Geen opmerkingen: